В България т. нар. медии са собственост на военно-терористичната червена бригада ЦК на БКП и са ръководени от неговото Политбюро !

Георги Ифандиев

ГЕРБ – ръката на Москва,командвана от Вашингтон

>> вторник, 4 януари 2011 г.

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ДАНАЙЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ПРИНАСЯТ ДАРОВЕ *

Написано от Георги Ифандиев

Вторник,04 Януари 2011

Георги Ифандиев Конспиративни теории

Путин наистина е милиардер • Ротшилд дърпа конците и на руския премиер • ГЕРБ – ръката на Москва, командвана от Вашингтон

Част І

Реалният човешки свят няма нищо общо с онова, което виждаме на повърхността му или с приказките, които медиите ни разказват.

Когато преди време опитах да изясня, че е погрешно да приписваме национална принадлежност на една или друга корпорация, за пореден път ме обвиниха в разпространение на „конспиративни теории”. Това е елементарен метод за лепене на етикети и омаловажаване на истината. Обаче, за жалост, той минава. Понеже хората са се отучили да мислят, да анализират и да дирят правдата, скрита зад лъскавите фасади на събитията и личностите, свързани с тях.

В името на негово величество келепира

Светът отдавна само формално е разделен на държави. Той е разпределен между крупните наднационални предприятия. Винаги се усмихвам, когато кажат, че някоя компания е американска, руска, английска или френска… Става дума за интернационални образувания, които не само не признават държавни граници, но и континенти. Наивно е да вярвате, че „Юкос Петролиум” е руска, след като основният пакет от акции принадлежи на Ротшилд.[1] А според публикации в централния руски печат лорд Ротшилд уредил с акции тогавашния президент на Русия Владимир Путин.[2] Важна роля в цялата далавера изиграл проводеният от Кремъл във Великобритания, назначеният за олигарх евреин Роман Абрамович. Неговият покровител Путин го постави в креслото на губернатор на Чукотка, която послушникът му управлява от... Лондон.[3]

Rothschild is the new power behind YukosИзнесох тези факти в книга и... отнесох доста подигравки. Един вид, виждам месечината посред бял ден. (Не че такова физично явление е непознато.) Онези, които ме сочеха с пръст, питаха: Нима е възможно един ортодоксален комунист и офицер от КГБ, какъвто е бил Владимир Владимирович, да затъне в подобни далавери? Милите, нима не разбраха, че мнозинството от комунистите винаги са вярвали преди всичко в келепира и са се кланяли на Мамона? Не заради някакви идеали, а в името на парите и удобството са лишавали хора от живот, отнемали са имотите им, пращали са ги зад решетките... Във всяко време и във всички страни тайните служби са “status in statu” – „държава в държавата”. Всякога тяхна първа грижа е била собственото им благополучие.

Засега най-новите доказателства „изтекоха” от документите, публикувани от „УикиЛийкс”. Правителството на Барак Обама безочливо лобирало[4] в полза на „две от най-големите компании за кредитни карти в света... “Visa” и “Mastercard”.[5] Белият дом се опасявал от намеренията на Кремъл да създаде нова система за разплащания с кредитни карти. В телеграма от 1 февруари 2010 г. посолството на САЩ в Москва предупреждава, че такъв ход е „неизгоден за американския бизнес”, особено за „Виза” и МастърКард”. „Годишните приходи от такси за тези услуги достигат 120 милиарда рубли (4 милиарда долара)...” „Огромната част от сделките на “Visa” в Русия се извършва с карти, издадени и използвани вътре в страната... Ако тези приходи отидат в новата Национална система за разплащания с карти [управлявана от руски национални банки], „Виза” не ще може повече да печели от тези транзакции.”[6] Подобна независимост на една васална държава е недопустима.

Ще приведа един пример за съществуването на паралелна власт в лицето на тайните служби, които не престават да работят за своето добруване. Дългогодишният служител на американското военно разузнаване и съветник на президента Дуайт Айзенхауер полковник Филип Корсо споделя: „Персоналът на нашето разузнаване ни каза, че Съветите тършуват толкова здраво из военните ни тайни, та в Кремъл знаят неща за нас, преди нашият Конгрес да ги научи. В армията най-малкото бяха наясно, че КГБ бе проникнал в ЦРУ...

Ала ето какво крепеше покрива, та той да не се стовари върху нас. В действителност КГБ и ЦРУ не бяха онези противници, каквито всички мислеха, че са. Те се шпионираха помежду си, но само във връзка с практически цели. А освен това, тъй като всяка от двете агенции бе проникнала в другата, и двете се държаха като една и съща организация. Всички те бяха професионални шпиони в една силно раздута агенция, които играеха едни и съща шпионска игра и контрабандираха информация.

Информацията е власт, която трябва да се използва. Не само я предавате на вашето правителствено политическо ръководство, без значение дали е републиканско, на торите или на комунистите, просто защото те ви заповядват така. Вие не вярвате на политиците, но можете да имате доверие на другите шпиони. Поне така смятат разузнавачите. Затова и тяхната преданост е преди всичко към другите групировки, които играят същата игра. ЦРУ, КГБ, Британските секретни служби и цялото изобилие от чуждестранни разузнавателни институции преди всичко бяха лоялни към себе си и професията, и бяха най-малко предани на своите правителства.

WikiLeaks: Putin's 'secret billions'Това бе една от причините ние във войската да знаем, че ръководството на КГБ, а не номенклатурата на комунистическата партия, която се интересуваше единствено по политически съображения, предаваше толкова сведения от съветското правителство, колкото ръководството на ЦРУ даваше за нашето. За да оцелеят, професионални шпионски организации като ЦРУ и КГБ трябва сами да се пазят помежду си. Ето защо нито американските, нито руските военни им се доверяваха. Ако добре разгледате как се водеше шпионската война в рамките на Студената, ще разберете, че ЦРУ и КГБ действаха като една организация: с много професионална вежливост, с огромно количество споделена помежду им информация, за да са сигурни, че никой от тях няма да бъде уволнен, и от време навреме с по някоя и друга човешка жертва, за достоверност и за да поддържат почтеността сред персонала си. Обаче опреше ли до лоялност, ЦРУ бе вярно на КГБ и обратното.

Убеден съм, че поведението им имаше смисъл. Знам, че смятаха останалите от нас за прекалено глупави, за да опазят света и чрез обмена на информация ни предпазваха от ядрена война. Вярвам в това, тъй като по време на службата си се запознах с доста агенти на КГБ и получих от тях достатъчно сведения извън правилата, за да добия по-пълна представа за картината в Съветския съюз през петдесетте и шейсетте. А тя бе съвсем различна от онази, чиито описания четете от първата страница на “The New York Times”.

Проникването на КГБ в ЦРУ и онова, което ние, военните, приемахме като тяхна обща шпионска дейност, бе факт, който през петдесетте и шейсетте просто бяхме приели. Въпреки че повечето от нас в Пентагона си играехме на шпиони един срещу друг, доколкото можехме. Някои от нас, като мен, които през войната бяхме преминали разузнавателни школи и знаехме някой и друг контраразузнавателен трик, използвахме това, за да озадачаваме хората. Сменяхме маршрута, по който отивахме на работа, за да проверим телефоните, за които не бяхме сигурни, винаги използвахме различни фалшиви истории вместо истинска информация, прочиствахме кабинетите си от подслушвателни устройства, всякога ползвахме кодирани думи и изречения в разговорите помежду ни по чувствителни теми. Имахме агент-контраразузнавач в кабинета на военното attaché в руското консулство във Вашингтон. Неговите приятели в Съветската армия имаха по-малко доверие в КГБ, отколкото аз самият. Ако името ми се появеше във връзка с някой случай, той незабавно ме уведомяваше. Но никога не би съобщил на ЦРУ. Ако щете вярвайте, но в самата столица на моята родина този вид информация ми помагаше да оцелея жив. Бе много обезкуражаващо и объркващо да узная, че през всичките мои четири години служба в Белия дом ЦРУ е поддържало опашка зад гърба ми.”[7]

“WikiLeaks” – активно мероприятие на Интернационала

Дали отношението не към мен, а по-важно – към истината, ще продължи да бъде същото и след като изтеклите от сайта “WikiLeaks” документи доказаха, че другарят Путин притежава най-малко 25 милиарда лири стерлинги. По курса в Лондон от 2 декември 2010 г.[8] тази сума възлиза на 38,03 милиарда долара. Официален Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Мадрид, Рим мълчат. А нашенските колониални управници, поставили се в услуга на външни господари, всячески се мъчат да изкарат, че не са държанки на същия техен ментор – товарищ Путин. Този „Батман” на постсъветското пространство, който, според образното определение на някакъв американски дипломат, продължава да владее Съветска Русия чрез своята „Робин” – назначения от самия него президент Дмитрий Медведев.[9]

Документите , „изтекли” в сайта „УикиЛийкс”, разкриват, че бившата държавна секретарка на САЩ Кондолийза Райс е била осведомена за богатството на Путин.[10] В доклад тя споменала, че руският президент „притежава „незаконни” авоари, скрити извън неговата страна”. „Госпожица Райс споделила как опозиционни фигури в Русия й казали, че през 2008 г. той опитал да уреди своето безопасно слизане от президентския пост, понеже искал да „избегне разследване от страна на правоприлагащите органи”.

Mahmoud Alimadinejad revealed to have Jewish pastСпоред американски дипломатически източник руски опозиционни дейци обяснили на тогавашния заместник-държавен секретар по евразийските проблеми Дейвид Креймър,[11] че Путин „неспокойно търсел начин да осигури своя бъдещ имунитет от потенциални разследвания на неговите незаконни действия. Най-вероятният му приемник бил Сергей Иванов, привлекателен полиглот и бивш офицер от КГБ, който имал опит в отношенията със Запада.[12]

Обаче на практика го наследил личният му избраник Дмитрий Медведев, който в други изтекли документи бил описан като „Робин, подчинен на Батман-Путин”.

Телеграмата свързвала богатството на Путин със „секретна фирма за търговия с петрол със седалище в Швейцария”, чието название било „Гунвор”.

Джон Байърли, посланик на САЩ в Москва,[13] разказал за съществуващите близки връзки между фирмата и руското правителство. И докладвал, че „се говорело как министър-председателят Путин бил член на тайното ръководство на компанията”... Опонентите на президента [Путин] твърдели, че той е най-богатият човек в Европа.”[14]

Може би и това е част от „конспиративна теория”? За мен е любопитен начинът, по който световноизвестни „демократични” политици нападат сайта “WikiLeaks”. Нали демокрация означава власт на народа. В такъв случай тъкмо народът е суверенът. Понятието „суверен” има френски произход – souverain. То означава „висш”, „върховен”. Следователно никой няма право да лишава върховният притежател на властта – народа, от правото да знае всичко. Защото президенти, министри, депутати са негови слуги. Едно от значенията на думата „министър” на английски е тъкмо „слуга”. А зад понятието „депутат” се крие простото и ясно словосъчетание „народен представител”. Тогава?

От друга страна, няма как да повярвам, че сайтът „УикиЛийк” е „независим”. Не съм толкова наивен. Все едно да допусна, че „най-издирваният терорист на света” Осама бин Ладен, когото всъщност никой не търси, живее в пещера, без електрически ток. Докато събирах материали за двутомното си изследване „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?”, установих, че саудитският милионер страда от тежка бъбречна недостатъчност и е зависим от хемодиализа. Малко преди „да извърши” атентатите от 11 септември 2001 г. се подложил на операция в американска болница в Обединените арабски емирства. Представител на ЦРУ редовно го навестявал. Самата „Ал Кайда” е рожба на американците и е финансирана от техните разузнавателни агенции. Заранта на 11 септември 2001 г. бившият президент на САЩ Джордж Буш-старши закусвал в компанията на... гостуващи му представители на семейство Бин Ладен, негови бизнес-партньори.[15]

Цялата работа мирише. Още преди иранският президент, евреинът Махмуд Ахмадинеджад[16] да обвини САЩ, че с „изтеклите” дипломатически документи раздухват „психологическа война” против Иран,[17] еврейският всекидневник „Джерузалъм Поуст” неофициално обяви позицията на Тел Авив: „От израелска гледна точка няма да е преувеличено да кажем, че може би в неделя [28 ноември] “WikiLeaks” услужи на страната ни. Представяйки бележките на арабските лидери като по-крайни от тези на израелските, документите показват дисхармонията в региона и опасността, ако Иран бъде оставен да продължи своята ядрена програма.”[18] Останалото е спектакъл. Когато включиха в него даже майката на основателя на сайта Джулиън Асанж – Кристин, той взе да придобива характер на пошла интернационална мелодрама.[19]

Засега само Еквадор предлага убежище на Асанж. Скоро ще се намерят и други „гостоприемни” страни, любителки на свободата на словото и правата на човека. Русия вече предложи основателят на „течащата” медия „УикиЛийкс” да бъде удостоен с Нобелова награда за мир.[20] Онова, което западните лидери и господарите им едва ли ще проумеят, е, че хората все повече проглеждат. Ослепителната светлина на истината достига до ретините на все повече жители на планетата.[21] У нас – до все по-малко. За масовия нашенец тези неща са „конспиративни теории”, „плод на болни мозъци”...

Към диктатура на интернационалния комунистически елит

Analysis: Wikileaks vindicate, don't damage, IsraelА истинските господари на света от лондонската „квадратна миля” (сити) и от „Уол Стрийт” изградиха своя могъща и надеждна полиция. Тя брани техните интереси навсякъде по този свят. В интервю, излъчено на 3 май 2009 г. по американската новинарска телевизия CNN, министърът на отбраната на САЩ Робърт Гейтс (той бе такъв в консервативната администрация на Джордж Буш и продължи в либералната на Барак Обама) заяви: „Реалността е, че САЩ имат интереси по цялото земно кълбо. Нашият бюджет за отбрана има обем колкото отбранителните или военните бюджети на всички останали страни по света, взети заедно... Ние не сме имперска, а крайно необходима сила. [На кого са необходими?] В действителност, ако се огледате по целия свят, ще видите, че съществуват различни проблеми. А в края на краищата нищо не става без американското лидерство. Мисля, че това ще продължи да е така.... То е, защото Съединените щати упражняват своето глобално лидерство.”[22]

Кои САЩ? Тези на еднопартийния почти диктаторски режим на „Уол Стрийт”, осъществяван от официален Вашингтон. Не, не греша. Няма никаква разлика между вечните „опоненти” – Републиканска и Демократическа партия. Те са представители на една и съща върхушка. Онази, която измисли, създаде, финансира, обучи и подкрепяше болшевиките, фашистите и нацистите. Същата, която десетилетия наред ръководеше из зад кулисите унищожението на поробените от комунистите народи. Затова Гейтс може да бъде министър в кабинета на едната и на другата. Неговият случай изобщо не е прецедент.

Или САЩ на фермерите от Мичиган, на скотовъдите от Аризона (Средния Запад), на работниците от конвейерите в автомобилните заводи в Детройт, на нефтодобивниците от Тексас, на продавачите от Ню Йорк, на чиновниците от Вашингтон, на инженерите от електронната индустрия на Калифорния, на актьорите от „Бродуей” и Холивуд или на магнатите, които през 2007-2008 година доведоха не само Съединените щати, но и света до стопанска и финансова разруха? И това не е комунистическа пропаганда, а тъкмо обратното – жив антикомунизъм. Тъй като, без съмнение, целта на Братството е завладяването на планетата и превръщането й в единна република с тоталитарна власт. В нея ще има ред, но 99,9 на сто от човечеството ще бъде лишено от правото да проявява своята свободна воля и ще изпълнява ролята на винтчета или гайки в добре смазаната производствена машина на тайния елит. Истинските комунисти са най-ретроградните консерватори, скрити зад благовидната маска на защитници на „традиционните ценности”. Всъщност именно те поведоха война срещу вярата в Бога, разбиха семейството и обърнаха наопаки моралните ценности на човешкото общество. Този мач вече го играхме – ние, народите от Източна Европа. Резултатът е известен – триумф на алчно червената фашизирана номенклатура.

Припомням: „Комунизмът е тип „обществена формация” със закони, обусловени от „живота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф” и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.”[23]

„Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класа. Комунизмът е глобалната цел на сатанистите… Комунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.”[24]

Да вземем например навярно най-крупната корпорация в света „Газпром”. Още в началото на ХХІ век нейни акции са предлагани на западни инвеститори – предимно американски – и то на… преференциални цени.[25] Оказа се, че операцията отново била осъществена под благосклонната сянка на президента Путин. Както извести британската обществена радио-телевизионна станция BBC, Владимир Владимирович подкрепял вдигането на бариерите пред чуждите инвеститори.[26] По този начин самият той получи доходоносен дял в компанията и това наистина го превърна в най-богатия човек в Европа, в един от най-богатите хора в Русия, а и на света.[27]

US global dominanceА гордостта на британците, прочутите автомобили “Jaguar” и “Land Rover”, както и на германците “Mercedes” вече се произвеждат от фирмата на индийския магнат Ратан Тата.[28] Да отварям ли дума за т. нар. суверенни инвестиционни фондове? В нашия свят отдавна никой не знае чия е собствеността върху най-големите корпорации. Смята се, че Китай вече е сложил ръка върху най-малко 15 на сто от американската икономика и продължава да купува. В същото време най-могъщите западни и преди всичко американски инвеститори влагат парите си в икономиките на Китай, Индия, Бразилия, Сингапур…

Не случайно бившият ортак на Джордж Сорос, британският милиардер Джим Роджърс, посъветва младите англичани: „Преместете се в Китай; научете китайски.”[29] От години сам той живее в Сингапур, където е прехвърлил и по-голямата част от инвестициите си. Тъй като е усетил, че Великобритания е пред фалит. Същото важи и за Съединените щати. Както посочи всекидневникът „Индипендънт”: „Неговото послание е откровено грубо: използвахме петрола в Северно море и лондонското сити,[30] но сега „вие [британците] нямате нищо за продан… Това е ужасно срамно!”[31]

Роджърс е наясно с много неща и може да върши нелицеприятни дела. През 1992 г. заедно със Сорос съсипаха британската лира. И само за три денонощия спечелиха повече от 1 милиард от тази валута. За да дръзне да се опълчи срещу върховната световна власт, както прави сега, значи има някакви реални надежди за промяна. Ако не знаеше повече от нас, едва ли щеше да посъветва бившия английски министър-председател да си подаде оставката. Но не преди да премахне емисионната финансова институция Bank of England. И да изрече още не малко истини: „Те печатят всички тези [несъществуващи, виртуални] пари. Централните банкери не са богове или гении; защо някой допуска, че са такива? Федералният резерв на САЩ също е на път да банкрутира”, смята г-н Роджърс.”[32]

В края на 2008 г. някак незабелязано минаха съобщения, че „последните анализи на разузнавателната общност в САЩ рисува картина на един разпокъсан свят през следващите 20 години. Предсказанията се съдържат в доклад, озаглавен „Глобални тенденции до 2025 г.”, и е изготвен от Националния съвет по разузнаване, който обединява всички американски шпионски служби. Такъв доклад бива изработван на всеки пет години… Сред прогнозите по-важни са следните: САЩ ще останат най-могъщата страна, но все по-малко ще доминират. Властта и силата ще се придвижват от запад на изток… Светът ще стане многополюсен и в него все по-голяма роля ще имат Китай, Индия и други играчи… „Дъга на нестабилност” ще се разпростре над земното кълбо, предизвикана от страните с по-младо население.”[33]

Малко по-късно, в друга публикация на BBC по същия повод директно се съобщава, че: „През следващите две десетилетия икономиката на САЩ, военното и политическото им господство са на път да залязат… Националният съвет по разузнаване прогнозира, че Китай, Индия и Русия все повече ще оспорват американското влияние. [Във вече цитирания доклад] също се казва, че може би доларът ще престане да бъде основната световна валута, а [недостигът на] храни и горива ще разпали конфликти.”[34]

Отдавна съм наясно, че всичко това е неизбежно. Даже съм го регистрирал на хартия.[35] Ала ми се струва, че прекалените очаквания за край на владичеството на талмудистите са доста прибързани. Едва ли в момента някой сериозно застрашава хегемонията на световната левитска мафия. Пък и тя не само взима мерки, а направо настъпва, прониква, особено в Китай и Индия, а също в Бразилия. Русия е извън сметките. Тя отдавна е повалена от финансовия синедрион, който продължава да глозга остатъците от плът (природни ресурси) по нейната съсипана снага.

Следва продължение

* Истинско море от факти и подробности по темата в: Георги Ифандиев „Името на звяра”, ИК „Огледало”, София, 2010 г., достъпна от виртуалните книжарници и от издателите: ogledalo.atille@gmail.com; тел.: 0888-648-048.

[1] Вж. напр. “Rothschild is the new power behind Yukos” by Simon Bell in Moscow, Lucinda Kemeny and Andrew Porter, “The Sunday Times”, London, November 2, 2003 г., online: http://-business.timesonline.co.uk/tol/business/article1101531.ece; “Rothschild in line to head Russian oil flagship Yukos”, “Evening Standard”, London, July 15, 2003 г., online: http://www.thisislondon.co. uk/news/article-5743636-details/Rothschild+lined+to+take+over+at+Yukos/-article.do

[2] “Yukos Slipping Away? Will Baron Rothschild give shares to President Putin?”, “Pravda”, Moscow, 30.10.2003 г., online: http://-english.pravda.ru/news/russia/19-05-2006/english.pravda.ru/main/-18/89/355/11179_yukos.html

[3] Вж. “Abramovich “had role in fall of Yukos” by Steve Hawkes, “Evening Standard”, London, Tuesday, January 27, 2009 г., online: http://www.thisislondon.co.uk/news/article-17990498details/Abramovich+%-27had+role+in+fall+of+Yukos%27/article.do

[4] Оказвало влияние, опитвало се да влияе на законодатели.

[5] Вж. “WikiLeaks: US “lobbied Russia on behalf of two credit card companies” by Christopher Hope, Whitehall Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 9 December 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8189868/WikiLeaks-US-lobbied-Russia-on-behalf-of-two-credit-card-companies.html

[6] Пак там.

[7] Col. Philip J. Corso, William J. Birnes – “The Day After Roswell”, Simon & Schuster Pocket Books, New York, NY, 1997 г., Electronic version pdf, стр. 37 и сл.; в българското издание: Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Съвета за национална сигурност и на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО”, Том І, превод Георги Ифандиев, ИК „Огледало”, София, 2009 г., стр. 123-125.

[8] OnlineFX Ltd, London, Thursday, December 2, 2010 г., online: http://www.onlinefx.com/exchange-rates

[9] Вж. “Alpha dog” Putin is Batman, Medvedev his Robin”, MSN News, msn.com, USA, Canada, Mexico, November 29, 2010 г., online: http://news.in.msn.com/international/article.aspx?cp-documentid=4638509; “Holy WikiLeaks, Batman!: In Russia, Julian Assange can’t tell them anything they don't now” by Julia Ioffe, “Foreign Policy”, Washington, DC, November 30, 2010 г., online: http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/11/29/holy_wikileaks_batman; „Путин бил Батман, украинка теши Кадафи”, в. „24 часа”, София, вторник, 30 ноември 2010 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=692437

[10] Бабата на Путин по майчина линия се казвала Елизавета Алексеевна Шеломова (Шаломовна). На 17-годишна възраст комсомолският активист Путин за първи път пътувал в чужбина – до Израел. Неговият дядо по бащина линия бил готвач на най-висшата болшевишка номенклатура – на Сталин и Надежда Крупская, а по-късно и на Хрушчов. (Вж. Владимир Прибыловский, Юрий Фельштинский – „Операция "”Наследник”: Штрихи к политическому портрету В.В.Путина”, Глава первая - Who is Mr.Putin, Альтернативная биография, из журнала “Nota Bene”, №1, Иерусалим, февраль 2004 г. в: „Антикомпромат”, Публичная интернет-библиотека Владимира Прибыловского, 2010 г., online: http://www.anticompromat.org/putinav/felsht.html; Наталия Геворкян, Наталья Тимакова, Андрей Колесников – „От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным”, Издательство „Вагриус”, Москва, 2000 г., online:http://lib.ru/MEMUARY/PUTIN/razgowor.txt)

[11] Евреин.

[12] Понастоящем министър на външните работи на Руската федерация. КГБ е на своя пост.

[13] И в София. Кадрови разузнавач.

[14] “WikiLeaks: Putin’s “secret billions” by Andy Bloxham, “The Telegraph”, London, Thursday, 2 December 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8175406/WikiLeaks-Putins-secret-billions.html

[15] Вж. множество подробности в: Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?“, том 1, Издателство „Юнион-21“, София, 2005 г.

[16] Вж. напр. “Mahmoud Ahmadinejad revealed to have Jewish past” by Damien McElroy and Ahmad Vahdat, “The Daily Telegraph”, “The Telegraph”, London, 3 October 2009 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-have-Jewish-past.html

[17] Вж. напр. “WikiLeaks claims are “psychological warfare” says Ahmadinejad” by Ian Black, Middle East editor, Harriet Sherwood in Jerusalem, Saeed Kamali Dehghan, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Monday, 29 November 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2010/nov/29/wikileaks-claims-psychological-warfare-ahmadinejad

[18] “Analysis: Wikileaks vindicate, don’t damage, Israel” by Yaakov Katz, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, Sunday, November 28, 2010 г., online: http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?ID=197131&R=R1

[19] Вж. напр. “Don't hunt down my son”, says mother of WikiLeaks founder”, Reuters, London, Tuesday, 30 November 2010 г., online: http://www.reuters.com/article/idUSTRE6B00XH20101201; “WikiLeaks founder Julian Assange’s mum defends her son in his quest for truth” by Kristen Shorten, “Herald Sun”, heraldsun.com.au, Melbourne, AUS, December 2, 2010 г., online: http://www.heraldsun.com.au/news/national/wikileaks-founder-julian-assanges-mum-defends-her-son/story-e6frf7l6-1225964232832

[20] Вж. “Julian Assange should be awarded Nobel peace prize, suggests Russia” by Luke Harding, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Thursday, 9 December 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/09/julian-assange-nobel-peace-prize

[21] Вж. напр. “After 12 days of WikiLeaks cables, the world looks on US with new eyes” by Ian Black, Angelique Chrisafis, Ian Traynor, Jon Boone, Declan Walsh, Tom Parfitt, Ewen MacAskill, Tom Phillips, Xan Rice, Jason Burke and John Hooper, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Friday, 10 December 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/10/wikileaks-reaction-world-reaction

[22] “US Falling in Emperial Trap?” , “Gates: U.S. Military challenges”, US Secretary of State Robert Gates Interviewed by CNN’s Fareed Zakaria, GPS, CNN, CNN.com, Atlanta, GE, May 3, 2009 г., Transcript online: http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0905/03/fzgps.01.html, Video online: http://edition.cnn.com/video/#/video/us/2009/05/03/zakaria.robert.gates.int.part2.cnn

[23] Сюзан Лабен – “Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[24] Владимир Истархов – “Удар Русских Богов”, Издательство ЛИО “Редактор”, С.-Петербург, 2001 г., стр. 190.

[25] Вж. напр. “Russia Tells of Plan to Ease Sales of Shares in Gazprom” by Sabrina Tavernise, “The New York Times”, New York, NY, September 7, 2001 г., online: http://query.nytimes.com/-gst/fullpage.html?res=9F0DE5DF1039F934A3575AC0A9679C8B63&n=Top%2FReference%2FTimes%20Topics%2FSubjects%2FE%2FEnergy%20and%20Power; “Gazprom share liberalization debate rages on” by Michael Heath, “The Russia Journal”, Issue Number: 130, Russia, Thursday, September 20, 2001 г., online: http://www.russiajournal.com/node/5379

[26] Вж. “Putin backs Gazprom shares deal”, BBC News, BBC, London, Tuesday, 14 September, 2004 г., online: http://news.bbc. co.uk/2/hi/business/3656074.stm

[27] Вж. напр. “$40bn Putin “is now Europe’s richest man” by Adrian Blomfield in Moscow, “The Telegraph”, London, December 24, 2007 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1573354/-$40bn-Putin-'is-now-Europe's-richest-man'.html; “Putin, the Kremlin power struggle and the $40bn fortune” by Luke Harding in Moscow, “The Guardian”, Friday, December 21, 2007 г., online: http://-www.guardian.co.uk/world/2007/dec/21/russia.topstories3

[28] Вж. “Tata pays £1bn for Jaguar and Land Rover” by Christine Buckley, Industrial Editor, “The Times”, London, March 26, 2008 г., online” http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/en-gineering/article3625363.ece; “Tata Now Owns Jaguar, Land Rover, Rover, Daimler And Lanchester” By Matt Hardigree, “Industry News”, Detroit, MI, Friday, March 28, 2008 г., online: http://jalopnik.com/373621/tata-now-owns-jaguar-land-rover-rover-daimler-and-lanchester

[29] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[30] City of London или т. нар. Квадратна миля – онзи квартал на главния британски град, който бе, а според някои автори още е, финансовата столица на света. Върху тази площ са съсредоточени централите на множество от най-крупните банки на планетата.

[31] Пак там.

[32] Пак там.

[33] “Analysis: US Global Trends report” by Paul Reynolds, World affairs correspondent BBC News website, BBC News, BBC, London, Friday, November 21, 2008 г., online: http://news.-bbc.co.uk/2/hi/americas/7741237.stm

[34] “US global dominance set to wane”, BBC News, BBC, London, Friday, November 21, 2008 г., online: http://news.bbc.co.uk-/2/hi/americas/7741049.stm

[35] Вж. Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?", том 2, Издателство "Юнион-21", София, 2005 г.

Продължава ТУК.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ДАНАЙЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ПРИНАСЯТ ДАРОВЕ *


Написано от Георги Ифандиев

Вторник,04 Януари 2011

Георги ИфандиевКонспиративни теории

Путин наистина е милиардер • Ротшилд дърпа конците и на руския премиер • ГЕРБ – ръката на Москва, командвана от Вашингтон

Част І

Реалният човешки свят няма нищо общо с онова, което виждаме на повърхността му или с приказките, които медиите ни разказват.

Когато преди време опитах да изясня, че е погрешно да приписваме национална принадлежност на една или друга корпорация, за пореден път ме обвиниха в разпространение на „конспиративни теории”. Това е елементарен метод за лепене на етикети и омаловажаване на истината. Обаче, за жалост, той минава. Понеже хората са се отучили да мислят, да анализират и да дирят правдата, скрита зад лъскавите фасади на събитията и личностите, свързани с тях.

В името на негово величество келепира

Светът отдавна само формално е разделен на държави. Той е разпределен между крупните наднационални предприятия. Винаги се усмихвам, когато кажат, че някоя компания е американска, руска, английска или френска… Става дума за интернационални образувания, които не само не признават държавни граници, но и континенти. Наивно е да вярвате, че „Юкос Петролиум” е руска, след като основният пакет от акции принадлежи на Ротшилд.[1] А според публикации в централния руски печат лорд Ротшилд уредил с акции тогавашния президент на Русия Владимир Путин.[2] Важна роля в цялата далавера изиграл проводеният от Кремъл във Великобритания, назначеният за олигарх евреин Роман Абрамович. Неговият покровител Путин го постави в креслото на губернатор на Чукотка, която послушникът му управлява от... Лондон.[3]

Rothschild is the new power behind YukosИзнесох тези факти в книга и... отнесох доста подигравки. Един вид, виждам месечината посред бял ден. (Не че такова физично явление е непознато.) Онези, които ме сочеха с пръст, питаха: Нима е възможно един ортодоксален комунист и офицер от КГБ, какъвто е бил Владимир Владимирович, да затъне в подобни далавери? Милите, нима не разбраха, че мнозинството от комунистите винаги са вярвали преди всичко в келепира и са се кланяли на Мамона? Не заради някакви идеали, а в името на парите и удобството са лишавали хора от живот, отнемали са имотите им, пращали са ги зад решетките... Във всяко време и във всички страни тайните служби са “status in statu” – „държава в държавата”. Всякога тяхна първа грижа е била собственото им благополучие.

Засега най-новите доказателства „изтекоха” от документите, публикувани от „УикиЛийкс”. Правителството на Барак Обама безочливо лобирало[4] в полза на „две от най-големите компании за кредитни карти в света... “Visa” и “Mastercard”.[5] Белият дом се опасявал от намеренията на Кремъл да създаде нова система за разплащания с кредитни карти. В телеграма от 1 февруари 2010 г. посолството на САЩ в Москва предупреждава, че такъв ход е „неизгоден за американския бизнес”, особено за „Виза” и МастърКард”. „Годишните приходи от такси за тези услуги достигат 120 милиарда рубли (4 милиарда долара)...” „Огромната част от сделките на “Visa” в Русия се извършва с карти, издадени и използвани вътре в страната... Ако тези приходи отидат в новата Национална система за разплащания с карти [управлявана от руски национални банки], „Виза” не ще може повече да печели от тези транзакции.”[6] Подобна независимост на една васална държава е недопустима.

Ще приведа един пример за съществуването на паралелна власт в лицето на тайните служби, които не престават да работят за своето добруване. Дългогодишният служител на американското военно разузнаване и съветник на президента Дуайт Айзенхауер полковник Филип Корсо споделя: „Персоналът на нашето разузнаване ни каза, че Съветите тършуват толкова здраво из военните ни тайни, та в Кремъл знаят неща за нас, преди нашият Конгрес да ги научи. В армията най-малкото бяха наясно, че КГБ бе проникнал в ЦРУ...

Ала ето какво крепеше покрива, та той да не се стовари върху нас. В действителност КГБ и ЦРУ не бяха онези противници, каквито всички мислеха, че са. Те се шпионираха помежду си, но само във връзка с практически цели. А освен това, тъй като всяка от двете агенции бе проникнала в другата, и двете се държаха като една и съща организация. Всички те бяха професионални шпиони в една силно раздута агенция, които играеха едни и съща шпионска игра и контрабандираха информация.

Информацията е власт, която трябва да се използва. Не само я предавате на вашето правителствено политическо ръководство, без значение дали е републиканско, на торите или на комунистите, просто защото те ви заповядват така. Вие не вярвате на политиците, но можете да имате доверие на другите шпиони. Поне така смятат разузнавачите. Затова и тяхната преданост е преди всичко към другите групировки, които играят същата игра. ЦРУ, КГБ, Британските секретни служби и цялото изобилие от чуждестранни разузнавателни институции преди всичко бяха лоялни към себе си и професията, и бяха най-малко предани на своите правителства.

WikiLeaks: Putin's 'secret billions'Това бе една от причините ние във войската да знаем, че ръководството на КГБ, а не номенклатурата на комунистическата партия, която се интересуваше единствено по политически съображения, предаваше толкова сведения от съветското правителство, колкото ръководството на ЦРУ даваше за нашето. За да оцелеят, професионални шпионски организации като ЦРУ и КГБ трябва сами да се пазят помежду си. Ето защо нито американските, нито руските военни им се доверяваха. Ако добре разгледате как се водеше шпионската война в рамките на Студената, ще разберете, че ЦРУ и КГБ действаха като една организация: с много професионална вежливост, с огромно количество споделена помежду им информация, за да са сигурни, че никой от тях няма да бъде уволнен, и от време навреме с по някоя и друга човешка жертва, за достоверност и за да поддържат почтеността сред персонала си. Обаче опреше ли до лоялност, ЦРУ бе вярно на КГБ и обратното.

Убеден съм, че поведението им имаше смисъл. Знам, че смятаха останалите от нас за прекалено глупави, за да опазят света и чрез обмена на информация ни предпазваха от ядрена война. Вярвам в това, тъй като по време на службата си се запознах с доста агенти на КГБ и получих от тях достатъчно сведения извън правилата, за да добия по-пълна представа за картината в Съветския съюз през петдесетте и шейсетте. А тя бе съвсем различна от онази, чиито описания четете от първата страница на “The New York Times”.

Проникването на КГБ в ЦРУ и онова, което ние, военните, приемахме като тяхна обща шпионска дейност, бе факт, който през петдесетте и шейсетте просто бяхме приели. Въпреки че повечето от нас в Пентагона си играехме на шпиони един срещу друг, доколкото можехме. Някои от нас, като мен, които през войната бяхме преминали разузнавателни школи и знаехме някой и друг контраразузнавателен трик, използвахме това, за да озадачаваме хората. Сменяхме маршрута, по който отивахме на работа, за да проверим телефоните, за които не бяхме сигурни, винаги използвахме различни фалшиви истории вместо истинска информация, прочиствахме кабинетите си от подслушвателни устройства, всякога ползвахме кодирани думи и изречения в разговорите помежду ни по чувствителни теми. Имахме агент-контраразузнавач в кабинета на военното attaché в руското консулство във Вашингтон. Неговите приятели в Съветската армия имаха по-малко доверие в КГБ, отколкото аз самият. Ако името ми се появеше във връзка с някой случай, той незабавно ме уведомяваше. Но никога не би съобщил на ЦРУ. Ако щете вярвайте, но в самата столица на моята родина този вид информация ми помагаше да оцелея жив. Бе много обезкуражаващо и объркващо да узная, че през всичките мои четири години служба в Белия дом ЦРУ е поддържало опашка зад гърба ми.”[7]

“WikiLeaks” – активно мероприятие на Интернационала

Дали отношението не към мен, а по-важно – към истината, ще продължи да бъде същото и след като изтеклите от сайта “WikiLeaks” документи доказаха, че другарят Путин притежава най-малко 25 милиарда лири стерлинги. По курса в Лондон от 2 декември 2010 г.[8] тази сума възлиза на 38,03 милиарда долара. Официален Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Мадрид, Рим мълчат. А нашенските колониални управници, поставили се в услуга на външни господари, всячески се мъчат да изкарат, че не са държанки на същия техен ментор – товарищ Путин. Този „Батман” на постсъветското пространство, който, според образното определение на някакъв американски дипломат, продължава да владее Съветска Русия чрез своята „Робин” – назначения от самия него президент Дмитрий Медведев.[9]

Документите , „изтекли” в сайта „УикиЛийкс”, разкриват, че бившата държавна секретарка на САЩ Кондолийза Райс е била осведомена за богатството на Путин.[10] В доклад тя споменала, че руският президент „притежава „незаконни” авоари, скрити извън неговата страна”. „Госпожица Райс споделила как опозиционни фигури в Русия й казали, че през 2008 г. той опитал да уреди своето безопасно слизане от президентския пост, понеже искал да „избегне разследване от страна на правоприлагащите органи”.

Mahmoud Alimadinejad revealed to have Jewish pastСпоред американски дипломатически източник руски опозиционни дейци обяснили на тогавашния заместник-държавен секретар по евразийските проблеми Дейвид Креймър,[11] че Путин „неспокойно търсел начин да осигури своя бъдещ имунитет от потенциални разследвания на неговите незаконни действия. Най-вероятният му приемник бил Сергей Иванов, привлекателен полиглот и бивш офицер от КГБ, който имал опит в отношенията със Запада.[12]

Обаче на практика го наследил личният му избраник Дмитрий Медведев, който в други изтекли документи бил описан като „Робин, подчинен на Батман-Путин”.

Телеграмата свързвала богатството на Путин със „секретна фирма за търговия с петрол със седалище в Швейцария”, чието название било „Гунвор”.

Джон Байърли, посланик на САЩ в Москва,[13] разказал за съществуващите близки връзки между фирмата и руското правителство. И докладвал, че „се говорело как министър-председателят Путин бил член на тайното ръководство на компанията”... Опонентите на президента [Путин] твърдели, че той е най-богатият човек в Европа.”[14]

Може би и това е част от „конспиративна теория”? За мен е любопитен начинът, по който световноизвестни „демократични” политици нападат сайта “WikiLeaks”. Нали демокрация означава власт на народа. В такъв случай тъкмо народът е суверенът. Понятието „суверен” има френски произход – souverain. То означава „висш”, „върховен”. Следователно никой няма право да лишава върховният притежател на властта – народа, от правото да знае всичко. Защото президенти, министри, депутати са негови слуги. Едно от значенията на думата „министър” на английски е тъкмо „слуга”. А зад понятието „депутат” се крие простото и ясно словосъчетание „народен представител”. Тогава?

От друга страна, няма как да повярвам, че сайтът „УикиЛийк” е „независим”. Не съм толкова наивен. Все едно да допусна, че „най-издирваният терорист на света” Осама бин Ладен, когото всъщност никой не търси, живее в пещера, без електрически ток. Докато събирах материали за двутомното си изследване „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?”, установих, че саудитският милионер страда от тежка бъбречна недостатъчност и е зависим от хемодиализа. Малко преди „да извърши” атентатите от 11 септември 2001 г. се подложил на операция в американска болница в Обединените арабски емирства. Представител на ЦРУ редовно го навестявал. Самата „Ал Кайда” е рожба на американците и е финансирана от техните разузнавателни агенции. Заранта на 11 септември 2001 г. бившият президент на САЩ Джордж Буш-старши закусвал в компанията на... гостуващи му представители на семейство Бин Ладен, негови бизнес-партньори.[15]

Цялата работа мирише. Още преди иранският президент, евреинът Махмуд Ахмадинеджад[16] да обвини САЩ, че с „изтеклите” дипломатически документи раздухват „психологическа война” против Иран,[17] еврейският всекидневник „Джерузалъм Поуст” неофициално обяви позицията на Тел Авив: „От израелска гледна точка няма да е преувеличено да кажем, че може би в неделя [28 ноември] “WikiLeaks” услужи на страната ни. Представяйки бележките на арабските лидери като по-крайни от тези на израелските, документите показват дисхармонията в региона и опасността, ако Иран бъде оставен да продължи своята ядрена програма.”[18] Останалото е спектакъл. Когато включиха в него даже майката на основателя на сайта Джулиън Асанж – Кристин, той взе да придобива характер на пошла интернационална мелодрама.[19]

Засега само Еквадор предлага убежище на Асанж. Скоро ще се намерят и други „гостоприемни” страни, любителки на свободата на словото и правата на човека. Русия вече предложи основателят на „течащата” медия „УикиЛийкс” да бъде удостоен с Нобелова награда за мир.[20] Онова, което западните лидери и господарите им едва ли ще проумеят, е, че хората все повече проглеждат. Ослепителната светлина на истината достига до ретините на все повече жители на планетата.[21] У нас – до все по-малко. За масовия нашенец тези неща са „конспиративни теории”, „плод на болни мозъци”...

Към диктатура на интернационалния комунистически елит

Analysis: Wikileaks vindicate, don't damage, IsraelА истинските господари на света от лондонската „квадратна миля” (сити) и от „Уол Стрийт” изградиха своя могъща и надеждна полиция. Тя брани техните интереси навсякъде по този свят. В интервю, излъчено на 3 май 2009 г. по американската новинарска телевизия CNN, министърът на отбраната на САЩ Робърт Гейтс (той бе такъв в консервативната администрация на Джордж Буш и продължи в либералната на Барак Обама) заяви: „Реалността е, че САЩ имат интереси по цялото земно кълбо. Нашият бюджет за отбрана има обем колкото отбранителните или военните бюджети на всички останали страни по света, взети заедно... Ние не сме имперска, а крайно необходима сила. [На кого са необходими?] В действителност, ако се огледате по целия свят, ще видите, че съществуват различни проблеми. А в края на краищата нищо не става без американското лидерство. Мисля, че това ще продължи да е така.... То е, защото Съединените щати упражняват своето глобално лидерство.”[22]

Кои САЩ? Тези на еднопартийния почти диктаторски режим на „Уол Стрийт”, осъществяван от официален Вашингтон. Не, не греша. Няма никаква разлика между вечните „опоненти” – Републиканска и Демократическа партия. Те са представители на една и съща върхушка. Онази, която измисли, създаде, финансира, обучи и подкрепяше болшевиките, фашистите и нацистите. Същата, която десетилетия наред ръководеше из зад кулисите унищожението на поробените от комунистите народи. Затова Гейтс може да бъде министър в кабинета на едната и на другата. Неговият случай изобщо не е прецедент.

Или САЩ на фермерите от Мичиган, на скотовъдите от Аризона (Средния Запад), на работниците от конвейерите в автомобилните заводи в Детройт, на нефтодобивниците от Тексас, на продавачите от Ню Йорк, на чиновниците от Вашингтон, на инженерите от електронната индустрия на Калифорния, на актьорите от „Бродуей” и Холивуд или на магнатите, които през 2007-2008 година доведоха не само Съединените щати, но и света до стопанска и финансова разруха? И това не е комунистическа пропаганда, а тъкмо обратното – жив антикомунизъм. Тъй като, без съмнение, целта на Братството е завладяването на планетата и превръщането й в единна република с тоталитарна власт. В нея ще има ред, но 99,9 на сто от човечеството ще бъде лишено от правото да проявява своята свободна воля и ще изпълнява ролята на винтчета или гайки в добре смазаната производствена машина на тайния елит. Истинските комунисти са най-ретроградните консерватори, скрити зад благовидната маска на защитници на „традиционните ценности”. Всъщност именно те поведоха война срещу вярата в Бога, разбиха семейството и обърнаха наопаки моралните ценности на човешкото общество. Този мач вече го играхме – ние, народите от Източна Европа. Резултатът е известен – триумф на алчно червената фашизирана номенклатура.

Припомням: „Комунизмът е тип „обществена формация” със закони, обусловени от „живота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф” и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.”[23]

Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класа. Комунизмът е глобалната цел на сатанистите… Комунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.”[24]

Да вземем например навярно най-крупната корпорация в света „Газпром”. Още в началото на ХХІ век нейни акции са предлагани на западни инвеститори – предимно американски – и то на… преференциални цени.[25] Оказа се, че операцията отново била осъществена под благосклонната сянка на президента Путин. Както извести британската обществена радио-телевизионна станция BBC, Владимир Владимирович подкрепял вдигането на бариерите пред чуждите инвеститори.[26] По този начин самият той получи доходоносен дял в компанията и това наистина го превърна в най-богатия човек в Европа, в един от най-богатите хора в Русия, а и на света.[27]

US global dominanceА гордостта на британците, прочутите автомобили “Jaguar” и “Land Rover”, както и на германците “Mercedes” вече се произвеждат от фирмата на индийския магнат Ратан Тата.[28] Да отварям ли дума за т. нар. суверенни инвестиционни фондове? В нашия свят отдавна никой не знае чия е собствеността върху най-големите корпорации. Смята се, че Китай вече е сложил ръка върху най-малко 15 на сто от американската икономика и продължава да купува. В същото време най-могъщите западни и преди всичко американски инвеститори влагат парите си в икономиките на Китай, Индия, Бразилия, Сингапур…

Не случайно бившият ортак на Джордж Сорос, британският милиардер Джим Роджърс, посъветва младите англичани: „Преместете се в Китай; научете китайски.”[29] От години сам той живее в Сингапур, където е прехвърлил и по-голямата част от инвестициите си. Тъй като е усетил, че Великобритания е пред фалит. Същото важи и за Съединените щати. Както посочи всекидневникът „Индипендънт”: „Неговото послание е откровено грубо: използвахме петрола в Северно море и лондонското сити,[30] но сега „вие [британците] нямате нищо за продан… Това е ужасно срамно!”[31]

Роджърс е наясно с много неща и може да върши нелицеприятни дела. През 1992 г. заедно със Сорос съсипаха британската лира. И само за три денонощия спечелиха повече от 1 милиард от тази валута. За да дръзне да се опълчи срещу върховната световна власт, както прави сега, значи има някакви реални надежди за промяна. Ако не знаеше повече от нас, едва ли щеше да посъветва бившия английски министър-председател да си подаде оставката. Но не преди да премахне емисионната финансова институция Bank of England. И да изрече още не малко истини: „Те печатят всички тези [несъществуващи, виртуални] пари. Централните банкери не са богове или гении; защо някой допуска, че са такива? Федералният резерв на САЩ също е на път да банкрутира”, смята г-н Роджърс.”[32]

В края на 2008 г. някак незабелязано минаха съобщения, че „последните анализи на разузнавателната общност в САЩ рисува картина на един разпокъсан свят през следващите 20 години. Предсказанията се съдържат в доклад, озаглавен „Глобални тенденции до 2025 г.”, и е изготвен от Националния съвет по разузнаване, който обединява всички американски шпионски служби. Такъв доклад бива изработван на всеки пет години… Сред прогнозите по-важни са следните: САЩ ще останат най-могъщата страна, но все по-малко ще доминират. Властта и силата ще се придвижват от запад на изток… Светът ще стане многополюсен и в него все по-голяма роля ще имат Китай, Индия и други играчи… „Дъга на нестабилност” ще се разпростре над земното кълбо, предизвикана от страните с по-младо население.”[33]

Малко по-късно, в друга публикация на BBC по същия повод директно се съобщава, че: „През следващите две десетилетия икономиката на САЩ, военното и политическото им господство са на път да залязат… Националният съвет по разузнаване прогнозира, че Китай, Индия и Русия все повече ще оспорват американското влияние. [Във вече цитирания доклад] също се казва, че може би доларът ще престане да бъде основната световна валута, а [недостигът на] храни и горива ще разпали конфликти.”[34]

Отдавна съм наясно, че всичко това е неизбежно. Даже съм го регистрирал на хартия.[35] Ала ми се струва, че прекалените очаквания за край на владичеството на талмудистите са доста прибързани. Едва ли в момента някой сериозно застрашава хегемонията на световната левитска мафия. Пък и тя не само взима мерки, а направо настъпва, прониква, особено в Китай и Индия, а също в Бразилия. Русия е извън сметките. Тя отдавна е повалена от финансовия синедрион, който продължава да глозга остатъците от плът (природни ресурси) по нейната съсипана снага.

Следва продължение



* Истинско море от факти и подробности по темата в: Георги Ифандиев „Името на звяра”, ИК „Огледало”, София, 2010 г., достъпна от виртуалните книжарници и от издателите: ogledalo.atille@gmail.com; тел.: 0888-648-048.


[1] Вж. напр. “Rothschild is the new power behind Yukos” by Simon Bell in Moscow, Lucinda Kemeny and Andrew Porter, “The Sunday Times”, London, November 2, 2003 г., online: http://-business.timesonline.co.uk/tol/business/article1101531.ece; “Rothschild in line to head Russian oil flagship Yukos”, “Evening Standard”, London, July 15, 2003 г., online: http://www.thisislondon.co. uk/news/article-5743636-details/Rothschild+lined+to+take+over+at+Yukos/-article.do

[2] “Yukos Slipping Away? Will Baron Rothschild give shares to President Putin?”, “Pravda”, Moscow, 30.10.2003 г., online: http://-english.pravda.ru/news/russia/19-05-2006/english.pravda.ru/main/-18/89/355/11179_yukos.html

[3] Вж. “Abramovich “had role in fall of Yukos” by Steve Hawkes, “Evening Standard”, London, Tuesday, January 27, 2009 г., online: http://www.thisislondon.co.uk/news/article-17990498details/Abramovich+%-27had+role+in+fall+of+Yukos%27/article.do

[4] Оказвало влияние, опитвало се да влияе на законодатели.

[5] Вж. “WikiLeaks: US “lobbied Russia on behalf of two credit card companies” by Christopher Hope, Whitehall Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 9 December 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8189868/WikiLeaks-US-lobbied-Russia-on-behalf-of-two-credit-card-companies.html

[6] Пак там.

[7] Col. Philip J. Corso, William J. Birnes – “The Day After Roswell”, Simon & Schuster Pocket Books, New York, NY, 1997 г., Electronic version pdf, стр. 37 и сл.; в българското издание: Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Съвета за национална сигурност и на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО”, Том І, превод Георги Ифандиев, ИК „Огледало”, София, 2009 г., стр. 123-125.

[8] OnlineFX Ltd, London, Thursday, December 2, 2010 г., online: http://www.onlinefx.com/exchange-rates

[9] Вж. “Alpha dog” Putin is Batman, Medvedev his Robin”, MSN News, msn.com, USA, Canada, Mexico, November 29, 2010 г., online: http://news.in.msn.com/international/article.aspx?cp-documentid=4638509; “Holy WikiLeaks, Batman!: In Russia, Julian Assange can’t tell them anything they don't now” by Julia Ioffe, “Foreign Policy”, Washington, DC, November 30, 2010 г., online: http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/11/29/holy_wikileaks_batman; „Путин бил Батман, украинка теши Кадафи”, в. „24 часа”, София, вторник, 30 ноември 2010 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=692437

[10] Бабата на Путин по майчина линия се казвала Елизавета Алексеевна Шеломова (Шаломовна). На 17-годишна възраст комсомолският активист Путин за първи път пътувал в чужбина – до Израел. Неговият дядо по бащина линия бил готвач на най-висшата болшевишка номенклатура – на Сталин и Надежда Крупская, а по-късно и на Хрушчов. (Вж. Владимир Прибыловский, Юрий Фельштинский – „Операция "”Наследник”: Штрихи к политическому портрету В.В.Путина”, Глава первая - Who is Mr.Putin, Альтернативная биография, из журнала “Nota Bene”, №1, Иерусалим, февраль 2004 г. в: „Антикомпромат”, Публичная интернет-библиотека Владимира Прибыловского, 2010 г., online: http://www.anticompromat.org/putinav/felsht.html; Наталия Геворкян, Наталья Тимакова, Андрей Колесников – „От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным”, Издательство „Вагриус”, Москва, 2000 г., online:http://lib.ru/MEMUARY/PUTIN/razgowor.txt)

[11] Евреин.

[12] Понастоящем министър на външните работи на Руската федерация. КГБ е на своя пост.

[13] И в София. Кадрови разузнавач.

[14] “WikiLeaks: Putin’s “secret billions” by Andy Bloxham, “The Telegraph”, London, Thursday, 2 December 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8175406/WikiLeaks-Putins-secret-billions.html

[15] Вж. множество подробности в: Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?“, том 1, Издателство „Юнион-21“, София, 2005 г.

[16] Вж. напр. “Mahmoud Ahmadinejad revealed to have Jewish past” by Damien McElroy and Ahmad Vahdat, “The Daily Telegraph”, “The Telegraph”, London, 3 October 2009 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-have-Jewish-past.html

[17] Вж. напр. “WikiLeaks claims are “psychological warfare” says Ahmadinejad” by Ian Black, Middle East editor, Harriet Sherwood in Jerusalem, Saeed Kamali Dehghan, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Monday, 29 November 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2010/nov/29/wikileaks-claims-psychological-warfare-ahmadinejad

[18] “Analysis: Wikileaks vindicate, don’t damage, Israel” by Yaakov Katz, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, Sunday, November 28, 2010 г., online: http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?ID=197131&R=R1

[19] Вж. напр. “Don't hunt down my son”, says mother of WikiLeaks founder”, Reuters, London, Tuesday, 30 November 2010 г., online: http://www.reuters.com/article/idUSTRE6B00XH20101201; “WikiLeaks founder Julian Assange’s mum defends her son in his quest for truth” by Kristen Shorten, “Herald Sun”, heraldsun.com.au, Melbourne, AUS, December 2, 2010 г., online: http://www.heraldsun.com.au/news/national/wikileaks-founder-julian-assanges-mum-defends-her-son/story-e6frf7l6-1225964232832

[20] Вж. “Julian Assange should be awarded Nobel peace prize, suggests Russia” by Luke Harding, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Thursday, 9 December 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/09/julian-assange-nobel-peace-prize

[21] Вж. напр. “After 12 days of WikiLeaks cables, the world looks on US with new eyes” by Ian Black, Angelique Chrisafis, Ian Traynor, Jon Boone, Declan Walsh, Tom Parfitt, Ewen MacAskill, Tom Phillips, Xan Rice, Jason Burke and John Hooper, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Friday, 10 December 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/10/wikileaks-reaction-world-reaction

[22] “US Falling in Emperial Trap?” , “Gates: U.S. Military challenges”, US Secretary of State Robert Gates Interviewed by CNN’s Fareed Zakaria, GPS, CNN, CNN.com, Atlanta, GE, May 3, 2009 г., Transcript online: http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0905/03/fzgps.01.html, Video online: http://edition.cnn.com/video/#/video/us/2009/05/03/zakaria.robert.gates.int.part2.cnn

[23] Сюзан Лабен – “Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[24] Владимир Истархов – “Удар Русских Богов”, Издательство ЛИО “Редактор”, С.-Петербург, 2001 г., стр. 190.

[25] Вж. напр. “Russia Tells of Plan to Ease Sales of Shares in Gazprom” by Sabrina Tavernise, “The New York Times”, New York, NY, September 7, 2001 г., online: http://query.nytimes.com/-gst/fullpage.html?res=9F0DE5DF1039F934A3575AC0A9679C8B63&n=Top%2FReference%2FTimes%20Topics%2FSubjects%2FE%2FEnergy%20and%20Power; “Gazprom share liberalization debate rages on” by Michael Heath, “The Russia Journal”, Issue Number: 130, Russia, Thursday, September 20, 2001 г., online: http://www.russiajournal.com/node/5379

[26] Вж. “Putin backs Gazprom shares deal”, BBC News, BBC, London, Tuesday, 14 September, 2004 г., online: http://news.bbc. co.uk/2/hi/business/3656074.stm

[27] Вж. напр. “$40bn Putin “is now Europe’s richest man” by Adrian Blomfield in Moscow, “The Telegraph”, London, December 24, 2007 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1573354/-$40bn-Putin-'is-now-Europe's-richest-man'.html; “Putin, the Kremlin power struggle and the $40bn fortune” by Luke Harding in Moscow, “The Guardian”, Friday, December 21, 2007 г., online: http://-www.guardian.co.uk/world/2007/dec/21/russia.topstories3

[28] Вж. “Tata pays £1bn for Jaguar and Land Rover” by Christine Buckley, Industrial Editor, “The Times”, London, March 26, 2008 г., online” http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/en-gineering/article3625363.ece; “Tata Now Owns Jaguar, Land Rover, Rover, Daimler And Lanchester” By Matt Hardigree, “Industry News”, Detroit, MI, Friday, March 28, 2008 г., online: http://jalopnik.com/373621/tata-now-owns-jaguar-land-rover-rover-daimler-and-lanchester

[29] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[30] City of London или т. нар. Квадратна миля – онзи квартал на главния британски град, който бе, а според някои автори още е, финансовата столица на света. Върху тази площ са съсредоточени централите на множество от най-крупните банки на планетата.

[31] Пак там.

[32] Пак там.

[33] “Analysis: US Global Trends report” by Paul Reynolds, World affairs correspondent BBC News website, BBC News, BBC, London, Friday, November 21, 2008 г., online: http://news.-bbc.co.uk/2/hi/americas/7741237.stm

[34] “US global dominance set to wane”, BBC News, BBC, London, Friday, November 21, 2008 г., online: http://news.bbc.co.uk-/2/hi/americas/7741049.stm

[35] Вж. Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?", том 2, Издателство "Юнион-21", София, 2005 г.

форумът

Публикуване на коментар

Последователи

StatCounter

  © Blogger template Snowy Winter by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP